На Одещині викрили організаторів незаконних переправлень чоловіків за кордон

Чоловікам загрожує до дев’яти років позбавлення волі

Поліції викрили на Одещині групу осіб, які намагалися незаокнно перетнути державний кордон. Під виглядом гостя відвезли “ухилянта” у прикордонний населений пункт з наміром переправити до сусідньої країни. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Так, за попередньою інформацією правоохоронців, двоє чоловіків вирішити заробити гроші на перевезенні призовників через кордон. Правопорушники знайшли “клієнта” і розповіли схему як, в обхід пунктів пропуску, перетнути кордон. Свої послуги правопорушники оцінили у 2500 доларів США.


Взявши завдаток розміром 500 доларів США, чоловіки організували своєму “клієнту” поїздку до одного із міст Одеської області, яке знаходиться на кордоні України з Республікою Молдовою. Там же “організатори” отримали другу частину свого прибутку. Далі ж ухилянт повинен був пішки йти лісовою місцевістю у напрямку сусідньої країни та перетнути державний кордон України, а  на території Республіки Молдови зустрітися зі знайомими фігурантів та отримати від них паспорт з відміткою про перетин кордону.

У транспортних засобах та за місцями мешкання правопорушників були проведені обшуки, в ході яких правоохоронці вилучили гроші, мобільні телефони та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

“Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, вчинених за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів. Згідно з ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Підозрювані затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Також встановлюється повне коло осіб, причетних до даного злочин”, - йдеться в повідомленні поліції.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися