В Одесі чоловік з СІЗО продавав неіснуючі ліхтарики: поліція викрили незаконну схему заробітку

26-річний зловмисник вже має судимості за розбій та грабіж, а минулого року потрапив під варту за обвинуваченням у крадіжці

В Одесі правоохоронці викрили утриманця слідчого ізолятора у шахрайстві з продажем неіснуючих ліхтарів. Правопорушник ошукав дев’ятьох людей. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеської області.

За попередньою інформацією поліції, 26-річний чоловік, який перебував у СІЗО, розмісти на одному з інтернет-сайтів оголошення про продаж ліхтарів вартістю 500 гривень. Чоловік товару, звичайно, не мав, але протягом декількох днів декілька людей почали цікавити пропозицією “продавця”. Правопорушник відповідав на повідомлення, запевняв, що товар у нього на руках і відправити ліхтарики він зможе тільки за  умови повної передоплати. Повіривши “продавцеві”, люди погодились і перерахували гроші на його рахунок. Правопорушник отримав від потерпілих 4500 гривень і припинив зв'язок. За такою схемою чоловік ошукав дев’ятьох людей. 

“Під час обшуку за місцем перебування фігуранта правоохоронці вилучили чорнові записи та смартфон із сім-картою, з якого він здійснював протиправні дії. За наявності достатніх доказів слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України і карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років”, - розповів заступник начальника територіального підрозділу поліції Олег Зощук.

Раніше “Коментарі” писали, що поліцейські викрили 37-річного жителя Одеси у шахрайстві. Чоловік “продавав” в інтернет-мережі неіснуючі берці. Правопорушник ошукав вісьмох співмістян, завдавши їм збитків загалом на суму кілька тисяч гривень. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися