На Одещині температурний рекорд: найтепліший вересень за 130 років

Середня температура вересня в Одесі у 2023 році – 21,4 градуса

Перший місяць осені в Одесі став рекордно теплим. Синоптики зафіксували, що температура протягом вересня за даними спостережень сягнула 21,4 градуса за Цельсієм. Відхилення від норми — перевищує 3,6 градуса за Цельсієм. Про це повідомляють у кліматичному моніторі на каналі THE WEATHER LAB.

Зазначимо, що цьогорічна спека побила рекорд 1892 року, коли в Одесі фіксували 20,8 градуса тепла за Цельсієм. Крім того, синоптики наголосили, що, зазвичай, середня температура вересня за останні 130 років – 17,8 градусів. Тобто цього року на 3,6 градуса тепліше за середні значення

Крім того, у вересні 2023 року був ще один температурний рекорд – 25 вересня температура повітря в тіні склала 26,8 градуса. Цей день виявився найспекотнішим 25 вересня за 130 років.

Втім, уже в жовтні очікуєються похолодання.

Нагадаємо, що в Одесі 20 серпня було побито температурний рекорд дня: за всю історію метеоспостережень за останні 120 років уперше 20 серпня температура повітря прогрілася до +36,4 градуса в тіні. Як повідомляють у кліматичному моніторі на каналі THE WEATHER LAB, температурний рекорд області належав учора Ізмаїлу - там було рекордні +38 градусів у тіні.

“Коментарі” також писали, що вдень 28 вересня о 13:34 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в Пересипському районі Одеси, на 19 км Старокиївської дороги Після прибуття на місце події встановлено загоряння сухої рослинності на площі близько 2 гектарів.  Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС в Одеській області.   



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися