В Одесі правоохоронці викрили одеситів у серії крадіжок: деталі

Усе майно поліцейські вилучили та повернули власникам, а правопорушникам повідомили про підозру

В Одесі правоохоронці викрили двох чоловіків та дівчину у скоєнні крадіжок. Правопорушники наживались на чужому. Телефон та два ноутбуки – стали предметами злочинного посягання зловмисників. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

32-річний одесит відпочивав в одному з барів в центрі міста. Правопорушник викрав зі стійки мобільний телефон відвідувачки, коли дівчина ненадовго відійшла і залишила його без нагляду. Протягом кількох днів поліцейські встановили зловмисника. Викрадений смартфон вартістю 6800 гривень він встиг продати, але правоохоронці розшукали майно і повернули власниці. 

Також поліцейські з’ясували, що 38-річний одесит за аналогічних обставин викрав ноутбук вартістю 35500 гривень зі столика літньої тераси у закладу на вулиці Катериненській. Зловмисник планував отримати від потерпілого винагороду нібито за "знайдений" ним ноутбук, або ж продати його у найближчому ломбарді. Втім правоохоронці оперативно затримали його.

Серед тих, хто вдався до крадіжок, фігурує 19-річна одеситка. Біля входу до одного із супермаркетів на вулиці Катериненській дівчина привласника дорожню сумку з ноутбуком вартістю 1200 гривень, яку власник залишив без нагляду, пішовши за покупками. Зловмисниця відразу попрямувала на ринок, щоб продати майно, але реалізувати задумане не змогла, бо правоохоронці оперативно затримали її, а викрадені речі вилучили та повернули власнику. 

“За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі відділу поліції N° 2 Одеського районного управління поліції N° 1 під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру у таємному викраданні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає покарання позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. Слідство триває”, - розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Анжела Пантелейчук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися