В Одесі виявляти автомобіль з ознаками втручання у конструкцію двигуна: що загрожує водію

На місце події викликали слідчих для подальшого встановлення всіх обставин справи

В Одесі вчора ввечері, мотопатрульні зупинили водія автомобіля BMW, який проїхав на заборонний сигнал світлофора. Крім того, інспектори також зафіксували, що в машині був гучний звук вихлопу. Подія сталось на вулиці Інглезі. Про це повідомили в Патрульні поліції в Одеській області. 

Коли мотоінспеткори почали перевіряти авто, то виявили ряд порушень, а також переробку конструкції автомобіля: двигун не відповідав моделі автомобіля, також були ознаки переробки вихлопної системи.

“В діях водія вбачається відповідальність за ст.290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) ККУ. На місце події викликали слідчих для подальшого встановлення всіх обставин справи”, - йдеться в повідомленні поліції.

В МВС нагадали, що дослідження автомобіля експертною службою є обов’язковим відтепер лише при першій реєстрації транспортного засобу, який привезли з-за кордону.

“Експертне дослідження проводиться Експертною службою МВС або іншими державними спеціалізованими установами, що проводять судово-експертну діяльність і які мають кваліфікацію судового експерта з правом проведення досліджень за відповідними експертними спеціальностями з метою визначення справжності ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів (виявлення фактів знищення, підроблення або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, підроблення реєстраційних документів, що їх супроводжують), і включає огляд транспортного засобу та звірку інформації щодо транспортного засобу, внесеного до реєстраційних документів”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно до сервісного центру МВС  звернувся чоловік для первинної реєстрації автомобіля WOLKSWAGEN GOLF. Як виявилось, авто чоловік придбав у Латвії. Тиждень тому власник авто пройшов митний контроль на території України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися