“Циклон” в Чорному морі не спроможний виконувати свій функціонал – Дмитро Плетенчук

Наразі він не несе ніякої загрози

Російські окупанти вивели в Чорне море ракетний корабель “Циклон”. Однак він не пройшов необхідні випробування і не спроможний виконувати свій функціонал. Саме тому участь в морських баталіях “Циклон” не братиме.  Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ наголосив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

“Це звичайний малий ракетний корабель, серійного типу, ближньої морської зони море-ріка, він по факту є морською платформою, носієм крилатих ракет – це єдине його завдання. Решта штатного його озброєння призначені лише для ведення оборони, грубо кажучи, цього корабля. Тобто він не буде брати участі в морських баталіях. По факту це просто платформа, яка має вийти в море, запустити свої 8 ракет, які мають дальність близько дві тисячі кілометрів, і сховатися назад. Це єдиний його функціонал. Але навіть враховуючи те, що це єдиний його функціонал, він наразі на нього неспроможний. Це останній корабель, який вони побудували, сподіваюсь у всіх сенсах останній, в нашому тимчасово окупованому Криму. І він не пройшов державні випробування щодо запуску ракет, і попри те, що він в строю вже фактично пів року, він і далі їх не запускає”, – пояснив Дмитро Плетенчук.

Нагадаємо, що станом на 7:30 ранку 4 жовтня у Чорному морі було виявлено чотири ворожі кораблі, які перебувають у стані бойової готовності. Серед них немає жодного носія крилатих ракет типу "Калібр".  Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися