Порушення законів війни: прокуратура розслідує атаку РФ по Одеській області

Над Одеською областю вдалось знищити три БпЛА типу «Shahed-131/136»

У ніч проти 6 жовтня збройні сили РФ завдали удару по припортовій та прикордонній інфраструктурі Подунав'я Одеської області. За фактом порушення законів та звичаїв війни відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

За даними слідства, російські військові запустили кілька безпілотників, які завдали ударів по об'єктах в Ізмаїльському районі. Внаслідок атак пошкоджено зерносховища, адміністративні будівлі та вантажний автотранспорт. Зокрема, вигоріло 9 вантажівок.

На місці подій працюють прокурори Ізмаїльської окружної прокуратури та слідчі. Вони документують наслідки атаки та встановлюють її повні масштаби руйнувань.

За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), – йдеться в повідомленні. 

picture

Нагадаємо, внаслідок атаки по Одеській області функціонування пункту пропуску  "Орлівка" тимчасово призупинено. Плануючи подорож, врахуйте тимчасові обставини, обирайте інші напрямки для в’їзду/виїзду з Румунії.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися