В Одесі зареєстровано майже 400 дітей з цукровим діабетом: як місто допомагає хворим малюкам

В Одесі провели "Школу діабету" з дитячими поліклініками, громадськими активістами та батьками

В Одесі наразі зареєстровано 389 дітей з цукровим діабетом, серед них 22 дитини ВПО. На жаль, є тенденція до зростання захворюваності на цукровий діабет серед дітей. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради.

Так, в цьому році в Одесі зроблено великий крок у допомозі дітям з цукровим діабетом - вперще закуплені інсулінові помпи за кошти міського бюджету за Міською цільовою програмою "Здоров’я". Встановлення інсулінової помпи: 

- попереджає розвиток важких ускладнень цукрового діабету

- забезпечує швидку та ефективну корекцію рівню цукру в крові в автоматичному режимі

- значно полегшує життя дітей з діабетом та їх сімей.

Наразі вже 12 дітям встановлені інсулінові помпи, ще 5 дітей отримають помпи протягом наступного тижня. Крім того, в містіНа базі Центру Резніка триває робота "Школи цукрового діабету". За 9 місяців проведено: 20 групових та 200 індивідуальних занять для дітей з діабетом та батьків, 95 дітей обстежено в денному стаціонарі.

Очільник Департаменту Левон Нікогосян наголосив, що міська влада і медична система завжди відкриті до потреб дітей з цукровим діабетом та їх сімей. Всі пропозиції будуть уважно вислухані для подальшої роботи з поліпшення якості життя дітей з діабетом.

“Коментарі” писали, що починаючи з 8 жовтня поточного року, пацієнти, які страждають від цукрового діабету, отримають можливість відшкодування вартості тест-смужок для глюкометрів. Реєстр тест-смужок нараховує 23 назви, з яких одна надається безоплатно, а 22 - за доплатою. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися