Труханов: в Одесі триває проект по установці підземних контейнерів для збору ТПВ

Труханов: в Одесі триває проект по установці підземних контейнерів для збору ТПВ

В Одесі реалізовується проект з установки підземних контейнерів для збору твердих побутових відходів (ТПВ). Ще чотири таких конструкції з'явилися на бульварі Жванецького, а також - на вул. Грецької (між Рішельєвській і Катерининської).

Про це повідомляє прес-служба міського голови.

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, спочатку був вивчений європейський досвід, а також особливості збору і вивезення твердих побутових відходів в Одесі.

Основні показники, до яких прагнули - чистота, естетично привабливий вигляд, невисока ціна установки і простота обслуговування.

"Нашими фахівцями розроблений проект, в якому замість електроприводу використовується гідравлічний пристрій, який підключається до будь-якої сміттєзбірною машині. Крім того, використовуються звичайні стандартні контейнери, які зручні в експлуатації ", - зазначив мер.

Також Геннадій Труханов зробив акцент на необхідності роздільного збору сміття: жовта маркування надземної частини позначає контейнер для збору пластику.

Такі конструкції незабаром з'являться на Грецькій площі і в провулку Чайковського. Роботи по установці контейнерів вже ведуться на вулицях Леонтовича і Катерининської.

"Надалі збираємося весь історичний центр міста переводити на подібного типу контейнери, так як це зручніше, естетично виглядає набагато краще, чистіше і немає відповідного запаху. На Французькому бульварі система зроблена за рахунок інвесторів і зараз ми ведемо переговори з великими підприємцями. Бізнес в цьому теж зацікавлений, так як це дає можливість, щоб їм не підкидали сміття. Є система - якщо якийсь заклад замовляє власні контейнери, то їм видають чіпи, щоб ніхто не зміг скористатися їх контейнерами ", - розповів в.о. заступника Одеського міського голови - директора департаменту міського господарства Одеської міської ради Дмитро манірно.

Нагадаємо, перші підземні сміттєві контейнери встановили в липні поточного року на Приморському бульварі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися