Водіям в Одесі та області завтра слід бути уважними: в чому причина

На дорогах Одещини буде обмежена видимість через туман

За прогнозами синоптиків завтра в Одесі очікується мінлива хмарність та без опадів. Проте водіям слід звернути увагу на туман, який завтра ускладнить рух на дорогах міста та області.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Прогноз погоди на завтра

Одеса

  • Мінлива хмарність. Без опадів. Вночі та вранці туман. Вітер вночі змінних напрямків, 3-8 м/с, вдень південний, 9-14 м/с. Температура вночі 11-13°С, вдень 19-21°С.

Одеська область

  • Мінлива хмарність. Без опадів. Вночі та вранці туман. Вітер вночі змінних напрямків, 3-8 м/с, вдень південний, 9-14 м/с.Температура вночі 8-13°С, вдень 19-24°С. На автошляхах області вночі та вранці туман, видимість 200-500 м. 

Правила керування авто для водіїв під час туману є дуже важливими для безпеки на дорозі. Ось деякі основні правила, які слід дотримуватися:

  • Увімкніть ближнє світло фар та протитуманні фари. Вони підвищують видимість і допомагають іншим водіям бачити вас.

  • Сповільніть рух. Дотримуйтесь безпечної швидкості, яка відповідає умовам на дорозі та видимості.

  • Зберігайте безпечну відстань між вашим автомобілем і іншими транспортними засобами. Туман може призвести до несподіваного гальмування.

  • Використовуйте задні протитуманні фари тільки в тому випадку, якщо видимість дуже обмежена. Включайте їх разом із задніми ходовими світлами, щоб не бути непоміченим іншими водіями.

  • Використовуйте ближнє світло головних фар, а не далеке, оскільки воно може відбивати світло від туману, що знижує видимість ще більше.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися