В Одесі посилюється мінна небезпека: в місті очікується сильний вітер

Вранці та вдень 16 жовтня по Одесі та області збережеться вітер північно-західний

Сьогодні в Одесі синоптики попереджають про сильний вітер, пориви якого сягнуть 15-20 м/с. Так, на Одещині гідрометцентр Чорного та Азовського морів оголосив штормове попередження. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

В мерії закликали одеситів та гостей міста бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Крім того, прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів.

Зазначимо, що сьогодні вночі вітром повалено 19 дерев та великих гілок. Про це зазначено в Одеській мерії. Там також підкреслили, що комунальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди. 

Крім того, у зв’язку з погіршенням погоди, також посилилась мінна небезпека. 

“Звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти за номером 102”, - йдеться в повідомленні мерії. 

“Коментарі” писали, що 27 липня Одесі був деревопод. Як зазначають комунальники вчора вітром повалено 73 дерева, за половину сьогоднішнього дня - вже отримано 29 заявок. Причина - шторм на Одещині. Спеціалісти повідомили, що з повалених дерев дуже багато великих екземплярів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися