Внаслідок нічної атаки в Одесі зруйнована школи вітрильного спорту: чи можна відновити навчальний заклад

Директор закладу впевнений, що весь потенціал школи вдасться відновити не скоро

Вночі російські окупанти завдали чергового удару по Одещині. Ворог використав дрони-камікадзе типу Shahed-136. Внаслідок нічної атаки значних пошкоджень зазнала будівля школи вітрильного спорту в яхт-клубі в Одесі. 

За словами директора школи В’ячеслава Кравченка, одеське відділення парусного спорту було відоме не тільки в Україні, але й далеко за її межами. Саме тут була зібрана основна методична база. Школа була місцем, де збиралися тренери, спеціалісти, які розробляли плани на майбутнє. Відомо, що у школі займалися 150 учнів різного віку. 

“Чи придатна будівля для відновлення? Це повинні сказати спеціалісти. А щодо відшкодування збитків – один дитячий човен коштує від 3 до 15 тисяч євро. Тому це дуже великі гроші, які (зібрати – прим.ред.) нам допомагали і спонсори, і батьки, і одеська міська рада, щоб школа розвивалася. Сума шкоди буде ще рахуватися, але, я думаю, що не скоро ми зможемо відновити весь наш потенціал", – каже В’ячеслав Кравченко.

Директор також підкреслив, що місяць тому вихованка цієї школи Аліна Шаповалова стала чемпіонкою світу з вітрильного спорту. Крім того, багато випускників отримали нагороди змагань різного рівня, зокрема і міжнародного.

Військові в Одесі наголосили, що наразі узбережжя регіону - це зона небезпеки, тому досить небезпечно там знаходитися. 

“Продовжуємо наполягати, що зона узбережжя залишається зоною небезпеки і зоною оборони. Саме тому об’єкти в ній під прицільним вогнем. І в них знаходитися досить небезпечно. Очевидним є пріоритет узбережжя, оскільки на ньому розташована дуже багато об’єктів, які можуть бути в зоні пріоритетів ворога, в тому числі і припортова інфрастуруктура”, – зазначила Гуменюк.

“Коментарі” писали, що вночі ворог завдав удару дронами-камікадзе спрямувавши їх з кримського мису Чауда в акваторії Чорного моря. Загалом над Одещиною було знищено шість безпілотників. Проте уламками одного зі збитих “Шахедів” було зруйновано будівлю школи вітрильного спорту в яхт-клубі в Одесі.    



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися