В Одесі реалізуються декілька міських програм соціального захисту: де одесити можуть отримати допомогу

В місті не існує соціальної картки одесита

Місцеві цільові програми – це один із інструментів забезпечення розвитку громади, який спрямований на вирішення актуальних проблем людей. Наразі в Одесі реалізується одразу декілька міських програм щодо соціального захисту. В місті немає соціальної картки містянина, але “Коментарі” дізналися, які саме існують альтернативні способи отримали допомогу одеситам, які цього потребують. 

1. Міська програма надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення міста Одеси на 2021-2023 роки.

В рамках програми люди, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, можуть отримати одноразову матеріальну допомогу. Наприклад, на вирішення соціально-побутових проблем, у разі лікування або боргів по оплаті комунальних, а також витрати, пов’язаних із похованням. Загалом на 2023 рік обсяги фінансування цієї програми складають 758 310,9 тис. грн.

Наголосимо, що забезпечення соціального захисту військових та членів їх родин є пріоритетом. Зокрема, надається щомісячна фінансова допомога особам з інвалідністю внаслідок війни та сім'ям загиблих, а також запроваджена система надання різноманітних послуг: реабілітаційних, професійної адаптації, забезпечення протезно-ортопедичними виробами. Міською цільовою програмою в 2023 році передбачено 54,5 млн.грн. на надання їм різних видів допомоги. 

2. Міська цільова програма “Рівність” на 2023–2025 роки

Мета програми – забезпечити реалізацію політики з питань захисту прав людей та дітей з інвалідністю, а також тих, хто мають ризик отримання інвалідності. У поточному році на реалізацію програми заплановано фінансування у розмірі 71 414,0 тис. грн.

3. Міська програма з реалізації  сімейної, гендерної політики, попередження домашнього насильства та протидії торгівлі людьми  на 2022 – 2024 роки

Мета програми - створити сприятливі умови для розвитку інституту сім’ї, утвердження в суспільстві соціальної справедливості та гендерної рівності,  подолання таких негативних явищ, як домашнє насильство та торгівля людьми. Обсяги фінансування програми на 2023 рік складають 3909,0 тис. грн.

Пріоритетними напрямом програми у 2023 році є надання соціальних послуг особам, постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися