В Одесі понад тисячі військових пройшли реабілітацію: подробиці

Одеські психіатри реабілітують тих, хто повертається з війни, і виїжджають до військових

В Одесі з початку повномасштабного вторгнення на базі психоневрологічних лікарень пройшли реабілітацію понад 1000 військовослужбовців. Крім того, лікарі регулярно виїжджають до військових частин, щоб працювати з тими, хто потребує психологічної та психіатричної підтримки. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна розповіла керівник центру ментального здоров’я, завідувач відділу психосоціальної підтримки Ганна Велічко. 

“В наших закладах є перевага того, що в нас працюють не тільки лікарі-психіатри, а ще доступні різні спеціалісти – терапевти, кардіологи, неврологи і т.д. Тому ми проводимо комплексне лікування громадян, які звертаються до нас за направленням сімейного лікаря”, – зазначила керівник центру ментального здоров’я.

Ганна Величко також зазначила, що центри активно займаються реабілітацією та лікуванням тих, хто повернувся з фронту.

“Раніше ми і не знали, як працювати з тими, хто пережив такі важкі поранення, втрату кінцівок та контузії. Вже через місяць після 24 лютого ми зрозуміли і почали активно приймати поранених. Зараз ми повністю перебудувалися, за весь період повномасштабного вторгнення ми прийняли понад тисячу таких пацієнтів, постраждалих під час бойових дій”, – зазначила Ганна Велічко.

“Коментарі” писали, що у міській клінічній лікарні №10 створено відділення реабілітації та реконструктивної хірургії, яке проводить лікування пацієнтів з травмами, патологіями опорно-рухового апарату, кінцівок, серцево-судинної системи, нервової системи, а також з посттравматичними явищами. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися