Одещину та Румунію поєднає "зелений коридор": що відомо

Метою розширення інфраструктури КПП та створення "зеленого коридору" є збільшення її пропускної здатності принаймні в 5 разів

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України розпочало переговори з Молдовою та Румунією щодо створення "зеленого коридору" між пунктами пропуску "Рені (Україна) – Джюрджюлешти (Молдова) – Галац (Румунія)". Це робиться задля поліпшення транспортної логістики та прискорення переміщення української аграрної продукції на зовнішні ринки.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

Для створення "зеленого коридору" і поліпшення пропускної здатності КПП "Рені-Джюрджюлешти" передбачено ряд заходів, включаючи реконструкцію та розширення дороги М-15 Одеса-Рені, на під'їзді до самого пункту пропуску, а також влаштування технічного оснащення та комунікацій.

За даними органів влади, створення "зеленого коридору" спільно з Молдовою та Румунією дозволить прискорити процедури на КПП та значно збільшити обсяги торгівлі товарами через цей пункт пропуску. КПП "Рені-Джюрджюлешти" є одним з ключових пунктів пропуску для південного регіону України, через який щодня проходить значна кількість вантажівок з експортною та імпортною продукцією.

В  плані розвитку КПП “Рені-Джюрджюлешти” перш за все передбачається:

  • реконструкція та розширення дороги М-15 Одеса-Рені, на підʼїзді до самого КПП;

  • влаштування технічного оснащення та комунікацій.

Нагадаємо, окупанти атакували регіон безпілотниками типу "Shahed-131/136". Росіяни влучили в прикордонну інфраструктуру, внаслідок чого поромний пункт пропуску тимчасово не працюватиме. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися