Катерининська площа в Одесі: чому архітектурний конкурс не відбувся

Доля конкурсу на кращий проєкт реконструкції Катерининської площі в Одесі вирішена

Проєкти реконструкції Катерининської площі в Одесі обговорюються з великим інтересом та ентузіазмом серед громадськості. Ця історична площа потребує нового життя та вдосконалення. Однак, зараз відбувається деяка зупинка у процесі конкурсу на вибір найкращого проєкту реконструкції.

Про це повідомив в.о. директора Департаменту архітектури та містобудування Одеської міськради Марат Касімов.

Реконструкція Катерининської площі

На конкурс було надано шість проєктів, але відповідно до рішення журі тільки два з них відповідають вимогам щодо обсягу проєкту. Попри це, журі вирішило, що навіть ці два проєкти неможливо реалізувати на Катерининській площі. Проєкти мають дуже цікаві ідеї, але важко їх втілити саме на цьому історичному місці. Сьогодні виконавчий комітет прийняв рішення оголосити, що конкурс "не відбувся".

Я думаю що буде прийнято нове рішення, щодо нового конкурсу із залученням більш широкого кола фахівців в тому числі із залученням міжнародних спеціалістів, – зазначив Марат Касімов.


Демонтаж скандального пам'ятника  

Пам’ятник Катерині II, що на Катерининській площі в Одесі, демонтували вночі 29 грудня. Після демонтажу з Катерининської площі скульптуру доставили в Одеський художній музей. Саме там вони поки що будуть знаходитись за рішенням виконавчого комітету Одеської міськради від 30 листопада. Нагадаємо, долю пам’ятника "Засновникам Одеси" вирішували одесити шляхом електронного голосування, яке закінчилось 20 жовтня. Більшість голосів — 3 914 — віддали за варіант "демонтувати пам’ятник повністю". Сучасний пам’ятник "Засновникам Одеси" був встановлений на Катерининській площі у 2007 році.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися