«Інфоксводоканал» повністю оновлює Головну каналізаційну насосну станцію в Одесі


Одеський "Інфоксводоканал" в рамках заходів Інвестиційної програми проводить реконструкцію та оновлення обладнання на багатьох своїх об'єктах. Про це повідомили в прес-службі філії "Інфоксводоканал".

Зокрема, активні роботи ведуться на станції "Дністер", очисних спорудах, також змінюються зношені трубопроводи по всьому місту.

Разом з цим, ведуться масштабні роботи з оновлення Головній каналізаційній насосній станції. Співробітники водоканалу змінюють напірний каналізаційний колектор в районі полів oрошення. Замість старої труби, яка відпрацювала свій експлуатаційний ліміт, прокладають майже 1000 метрів нової стеклопластиковой труби діаметром 1200 мм.

Фахівці компанії відзначають, що термін служби склопластикових труб буде набагато вище, ніж сталевих. Справа в тому, що за цими колекторам перекачуються на станцію біологічної очистки "Північна" госппобутові стоки з більшої половини Одеси. Самі стічні води, крім агресивного середовища мають абразивні частинки, які сприяють швидкому руйнуванню дна трубопроводу, що загрожує аварійними ситуаціями і його пошкодженням. У склопластику такого немає, він більш стійкий як до агресивних стоків, так і до механічного впливу.

"Інфоксводоканал" планує завершити роботи до кінця поточного року, а в наступному - замінити на сучасний склопластик ще кілометр другого резервного колектора.

Головну каналізаційну насосну станцію очікує повне оновлення, адже крім трубопроводів замінять насосне обладнання. Для цього фахівці компанії вже закупили європейські енергоефективні насоси "Grundfos", до установки яких приступлять найближчим часом. Крім цього, на цій станції недавно повністю замінили лінії електроживлення і трансформаторну підстанцію.

Для інформації, Головна каналізаційна насосна станція - це одна з найважливіших каналізаційних артерій водоканалу. Насосна з'єднується напірними колекторами зі станцією біологічної очистки "Північна" і перекачує туди близько 70% стоків з усього міста для подальшого очищення. В добу через неї проходить близько 140 тисяч кубометрів стічних вод.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися