В Одесі двоє чоловіків напали на фельдшера швидкої допомоги: подробиці

Потерпілий госпіталізований, водночас поліція з’ясовує деталі нападу

Сьогодні в Одесі на третю підстанцію Екстреної швидкої допомоги увірвалися двоє невідомих чоловіків. Правопорушники почали галасували, нецензурно лаялися. Фельдшер зробив чоловікам зауваження, на що правопорушники відповіли кулаками, а один з них наніс йому медику ножові поранення. Після цього обидва втекли. Про це повідомили в Центрі Екстреної Медичної Допомоги

Наразі фельдшер госпіталізований. А поліції розслідує усі обставини події. Однак, медики нагадали, що в Україні досі не прийнятий законопроект про захист працівників екстреної медичної допомоги, який був зареєстрований у Верховній раді ще у 2021 році. 

Документ має на меті удосконалення правового захисту працівників екстреної медичної допомоги під час виконання службових обов’язків. Адже випадки коли на працівників екстренки нападають під час виконання службових обов'язків і завдають їм фізичної та моральної шкоди, є не рідкісними. Зараз такі випадки розглядаються правоохоронцями як звичайні порушення. У той же час, аналогічні злочини, вчинені на адресу працівників поліції або представників влади,мають інше правове провадження - покарання в таких випадках для порушників є більш суворим.

“Просимо народних депутатів України та всіх, хто може вплинути на законотворчий процес, звернути увагу на проблему захисту працівників екстреної медичної допомоги. Щороку ми фіксуємо десятки нападів, погроз та інших злочинів на адресу наших колег. У результаті, медики не відчувають себе захищеними, а вкупі з важкою цілодобовою роботою та низьким рівнем оплати праці це знижує мотивацію працівників і призводить до кадрових проблем”, - йдеться в повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися