Майже 100 дітей в Одесі безкоштовно пройшли стоматологічний огляд

Медики зазначили, що 10 дітей потребували ортодонтичного лікування

Нещодавно в Одесі пройшов День профілактичних стоматологічних оглядів в дитячих відділеннях стоматполіклінік міста. Загалом до лікарів завітали 99 дітей. Як розповіли медики, з них 59 дітей потребували лікування зубів та ясен. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради. 

Крім того, протягом оглядів лікарі-стоматологи виявили 232 зуба, що уражені карієсом, а 10 дітей потребували ортодонтичного лікування

“Шановні батьки, слідкуйте за здоров'ям зубів малюків, а більш старшим дітям пояснюйте, як правильно та регулярно чистити зуби - і звісно, мотивуйте своїм прикладом І не забувайте проходити профогляд у стоматолога двічі на рік”, - йдеться в повідомленні департаменту. 

З якого віку відвідувати дитячого стоматолога?

Перший візит до дитячого стоматолога потрібно зробити у два роки. До цього часу, як правило, вже з'являються всі молочні зуби і лікар зможе визначити можливі порушення, що формуються, і вчасно попередити їх розвиток.

“Коментарі” також писали, що протягом минулого тижня в міських медзакладах Одеси проведено Тиждень профілактики та ранньої діагностики раку молочної залози з метою попередження, своєчасного виявлення та лікування захворювань молочної залози. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Нагадаємо, що наразі Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ВолноРЕЗ

30 жовтня 2023, 07:10

Да да, условно бесплатная медицина......

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися