На Одещині СБУ викрили нелегальний канал перетину кордону: ухилянтів намагалися вивезти до невизнаного Придністров’я

Правопорушникам загрожує до 7 років тюрми

На Одещині викрили міжнародне злочинне угруповання, яке організувало канал незаконного перетину кордону для призовників. СБУ затримало правопорушників “гарячому”: коли один із організаторів намагався “прорвати” держкордон і таким чином вивезти двох ухилянтів до невизнаного Придністров’я. За таку "послугу" зловмисник отримав від своїх клієнтів загалом 7 тис. американських доларів.


Як встановило слідство, організатором угруповання виявився киянин, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю. До створення каналу нелегальної міграції він залучив двох спільників – мешканців так званої “ПМР”.

Своїх “клієнтів” вони знаходили в Телеграм-каналі. Там, організатори пропонували чоловікам за гроші уникнути мобілізації. У свою чергу правопорушники “гарантували”, що їх операція точно пройде успішно. 

Наразі СБУ встановили, що організатор угруповання використовував власний приватний будинок на прикордонні Одещини як “перевалочний пункт” для збору ухилянтів. Саме там, призовникам розповідали усі деталі плану.  

Під час обшуків за місцями перебування організатора “схеми” виявлено:

▪️ банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;

▪️ готівку в іноземній валюті, одержану злочинним шляхом.

“Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб)”, - йдеться в повідомленні СБУ.

Джерело: https://t.me/SBUkr/10160


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися