В Одесі презентували економічну модель відновлення України

Економісти представили план відновлення України після війни

Економісти та дослідники в Одесі презентували нову економічну модель, яка, за їхніми словами, може допомогти Україні вийти на шлях сталого розвитку. Книга з заголовком "Новий Захід. Українська Мрія" була представлена у травні цього року та надала системний погляд на економічні реформи, необхідні для забезпечення майбутнього зростання країни.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів координатор проєкту “Новий Захід. Українська Мрія” Михайло Камчатний.

Книга містить наукове обґрунтування і стратегічний план, спрямований на досягнення річного зростання ВВП України на рівні 7-10%. Ця модель також передбачає створення тисяч нових бізнесів та мільйонів робочих місць попри складні виклики після воєнних подій.

Книга містить докладний план, як перетворити Україну на процвітаючу та успішну країну, а звичайних українців зробити багатими та щасливими, – запевнив Михайло Камчатий.

Ця ініціатива включає аудит економічної політики України з початку 1990-х років та визначення нових можливостей для зростання економіки. Проєкт ґрунтується на аналізі провідних моделей економічного розвитку та практиці реалізації реформ в країнах, що розвиваються.

Ця книга може стати важливим інструментом для українських рішень та реформаторів у побудові стійкого та успішного майбутнього для країни. Модель "Нового Заходу" пропонує новий шлях для України та її громадян.

Нагадаємо, з початку року понад 10 тисяч українських агропідприємств отримали 48,1 млрд грн банківських кредитів на розвиток господарств. З них за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9" 7,8 тисячі підприємств профінансовано на 29,1 млрд грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися