Окупанти продовжують скидати вибухові предмети в Чорне море, щоб завадити роботі судноплавства

Оперативна обстановка на півдні України залишається напруженою

Окупанти продовжують тероризувати тактичною авіацією шляхи цивільного судноплавства у Чорному морі. Про це повідомили в Оперативному командуванні "Південь". Ворог скидає вибухові предмети по ймовірному маршруту руху цивільних суден. За минулу добу військові зафіксували 3 таких випадки. Однак, функціонування навігаційного коридору триває під егідою Сил оборони.
“Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається напруженою. В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами”, - йдеться в повідомленні військових.
Зазначимо також, що в наразі морі перебуває 6 бойових кораблів ворожого флоту, з них 5 у Чорному та 1 у Азовському морях. Ракетоносії заведені у пункти базування.
“За минулу добу ворог здійснив близько 100 артилерійських обстрілів з використанням 530 снарядів, у тому числі 14 обстрілів населених пунктів. По обласному центру Херсонщини ворог гатив щонайменше 7 разів, також обстріляв Берислав, Інженерне, Зимівник, Інгулець, Велетенське. На Миколаївщини Яселка, Дмитрівка та Очаків потрепали від артилерії окупантів з Кінбурнської коси”, - йдеться в повідомленні військових.
Нагадаємо, що сьогодні майже годину, тривала повітряна тривога в Одеській області. Окупанти запустили по регіону дві керовані бомби.  Про це повідомляють Повітряні сили ЗС України.
“Коментарі” також писали, що в Чорному морі зменшилась кількість ворожих кораблів. Окупанти завели до пунктів базування майже всі кораблі. Втім, ситуація може змінитись всього за кілька годин.   Про це повідомляють Військово-морські сили ЗС України. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися