В Одесі затримали псевдомінерів: що загрожує правпорушникам

За скоєне правопорушникам загрожує до восьми років позбавлення волі

Двом одеситам поліцейські повідомили про підозру у наданні завідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибуху в будівлях, що забезпечують діяльність органів державної влади. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Декілька місяців тому поліцейські викрили псевдомінерів. Жінка повідомила на спецлінію “102” про загрозу вибуху в одному з підрозділів поліції, а чоловік сповістив, що в одному із ТЦК міста закладені вибухові речовини

Поліцейські, кінологи та вибухотехніки негайно прибули за адресами, але після ретельної перевірки вибухівку так і не знайшли. Наразі правоохоронці розпочали кримінальні провадження, в ході розслідування яких встановили правопорушників

Як виявилось, жінка хотіла у такий спосіб поквитатися зі своїм чоловіком-поліцейським, з яким напередодні посварилась. А чоловік хотів просто розважитися та “похуліганити”.

“Слідчі вилучили у фігурантів речові докази, за допомогою яких ті здійснювали дзвінки, та скерували на експертизи. За наявності достатніх доказів слідчі повідомили обом фігурантам про підозру у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками в будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади. Санкцією ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України за цей злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років”, - зазначив т.в.о. начальника слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 1 Микола Каширкін.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися