Підроблене водійське посвідчення: на Одещині керманичу загрожує штраф або арешт

Затримали водія в одному з сіл Андрієво-Іванівської ОТГ

Поліцейські виявили у жителя Березівщини підроблене водійське посвідчення. Наразі правопорушнику загрожує штраф, арешт або обмеження волі. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Так, правоохоронці зупинили водія автомобіля “Geely” через порушення правил користування ременями безпеки. Поліцейські склали відносно чоловіка адміністративні матеріали. Крім цього, під час перевірки у керманича, виявилось, що водійське посвідчення підроблене. 

Згодом поліцейські з’ясували, що водійське посвідчення правопорушник замовив у невстановленої наразі слідством особи за 200 доларів США, надавши їй всі необхідні відомості про себе та фото.

“Дізнавачі поліції повідомили водієві про підозру у пособництві у підробленні посвідчення, яке видається установою, що надає права, з метою використання підроблювачем чи іншою особою, а також у використанні завідомо підробленого документа. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує покарання штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить сімнадцять тисяч гривень, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років”, - розповів начальник сектору дізнання Березівського районного відділу поліції Андрій Будько.

“Коментарі” писали, що на Одещині в пункті пропуску “Рені” прикордонники Ізмаїльського загону виявили у чоловіка підроблені військово-облікові документи. Про це повідомили у відомстві. Так, аби виїхати за кордон 33-літній чоловік надав прикордонникам тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку ВЛК, втім документи виявилися фальшивими. Прикордонники повідомили про інцидент працівників національної поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися