В Одесі проводять повну заміну каналізаційного колектора на вулиці Літаковій

Жителі Ленселища в Одесі зможуть отримувати якісні, безперебійні та комфортні послуги водовідведення

Навантаження на існуючий колектор різко збільшилася через активну забудови в довколишніх районах

В Одесі на вулиці Літаковій проводять повну заміну каналізаційного колектора діаметром 800 мм. Про це повідомили в прес-службі філії "Інфоксводоканал".

За словами фахівців, через активну забудови в довколишніх районах різко збільшилося навантаження на існуючий колектор, бетонні труби якого почали пошкоджуватися. Це створювало безліч незручностей для жителів вулиць Літакова, Кустанайська і ряду інших.

Через недоцільність ремонту співробітники "Інфоксводоканала" прийняли рішення залізобетонну трубу міняти на сучасну поліетиленову збільшеного діаметру 1000 мм. Вона стійка до агресивного середовища, навантажень і корозії, а також здатна прослужити не менше 50 років.

Роботи розділили на три етапи. У минулому році проклали перші 600 метрів, в цьому ще 400 метрів. А в 2021 році замінять решту 500 метрів трубопроводу.

Фахівці відзначили, що під час прокладки колектора споживачам не відключають послуги водовідведення, що значно ускладнює самі роботи. Більш того, на тривалість термінів впливає наявність техногенних вод підгрунтя при розкопках і підключення мешканців до вже нових мереж. Однак, незважаючи на тривалість робіт, жителі Ленселища зможуть отримувати якісні, безперебійні та комфортні послуги водовідведення, що для компанії "Інфоксводоканал" є найважливішим.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися