Попри шторм в Чорному морі є військовий корабель РФ: скільки "Калібрів" на борту

Пуски ракет можливі й з бухт тимчасово окупованого Криму

В Чорному морі все ще вирує шторм, окупанти тримають на бойовому чергуванні один корабель. Наразі всі ракетоносії заведені до пунктів базування, втім, щоб вивести їх на бойове чергування достатньо всього кілька годин. Про це повідомляють Військово-морські сили ЗС України.

Скільки кораблів РФ на чергуванні в морях

  • в Чорному морі знаходиться 1 ворожий корабель;

  • в Азовському морі 1 ворожий корабель;

  • в Середземному морі 2 ворожих кораблі.

РФ порушує Міжнародну конвенцію 

Протягом минулої доби Росія продовжила порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Окупанти вимикають систему автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах. Так, за добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 10 суден, з них 2 рухались з протоки Босфор;

  • до Чорного моря – 8 суден, з них 2 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

Нагадаємо, штормова погода може вплинути на можливість кораблів вийти у море, але результат залежить від того, наскільки сильний цей шторм. Навіть при наявності негоди в морі можливий запуск ракет, таких як "Калібри".

Зазначимо, за словами речниці сил оборони Півдня, корабельне угрупування ворога використовує цивільні судна для прикриття та продовжує залишатися в тому районі, який вони вважають відносно безпечним, від східного узбережжя Криму до Новоросійська.

Читайте також