Наталя Гуменюк, розповіла чи існує загроза ракетного обстрілу з моря

На бойовому чергуванні в Чорному морі перебуває один корабель

Вже кілька днів в Чорному морі вирує шторм й окупанти не виводять на бойове чергування ракетоносії. Втім, рівень ракетної небезпеки в морі залишається високим.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

Погода зараз несприятлива, шторми, і шторм зараз вже декілька днів поспіль, за які корабельне угруповання характеризується відсутністю ракетоносіїв на бойовому чергуванні, великі десантні кораблі також заведені в пункти базування. Але при цьому рівень ракетної небезпеки з моря Генеральний штаб також оцінює як високий, оскільки ворог може застосувати ракетоносії навіть з бухт, – зазначила Наталя Гуменюк.

РФ ховає військові кораблі за цивільними суднами

За словами речниці сил оборони Півдня, корабельне угрупування ворога використовує цивільні судна для прикриття та продовжує залишатися в тому районі, який вони вважають відносно безпечним, від східного узбережжя Криму до Новоросійська.

Там вони створили, нагадаю, такий собі район огляду попереднього перед проходженням Керченської протоки, де зосереджують від 30 до 40 суден цивільного судноплавства, як умовну буферну зону для загородження від ймовірних дронових атак для своїх бойових кораблів, – додала Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, штормова погода може вплинути на можливість кораблів вийти у море, але результат залежить від того, наскільки сильний цей шторм. Навіть при наявності негоди в морі можливий запуск ракет, таких як "Калібри".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися