Важливо

В ВМС повідомили, чи можуть росіяни під час шторму пускати ракети з моря

Окупанти можуть запускати ракети навіть під час шторму

Штормова погода може вплинути на можливість кораблів вийти у море, але результат залежить від того, наскільки сильний цей шторм. Навіть при наявності негоди в морі можливий запуск ракет, таких як "Калібри".

Про це “Укрінформ” повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України капітана 3 рангу Дмитро Плетенчук.

За словами експерта, вплив штормової погоди на кораблі відносно невеликий, особливо для платформ, які мають можливість виконувати ракетні запуски. Більшість штормів у Чорному морі не є настільки серйозними, щоб суттєво перешкоджати корабельним операціям. Зокрема, запуск ракет, наприклад, "Калібрів", можливий без необхідності виходити відразу в відкрите море. Також, деякі російські кораблі можуть запускати ракети навіть із гавані чи зовнішнього рейду.

Що стосується питання авіації, я так розумію, його слід розглядати в контексті нещодавніх заяв так званого президента так званої РФ щодо розміщення носіїв аеробалістичних ракет типу "Кинджал" на МіГах-31, що вони тепер будуть патрулювати акваторію Чорного моря. Для нас особливо нічого не змінюється в цій ситуації. Від суми доданків сума не змінюється. Ці заяви, на нашу думку, адресовані взагалі не нам, а нашим західним партнерам через події, які зараз відбуваються на Близькому Сході, через присутність корабельного угрупування країн-членів НАТО в Середземномор’ї, – зазначив Дмитро Плетенчук.

Варто також враховувати загрозу, яку становлять протикорабельні комплекси, розташовані на тимчасово окупованому Криму, які можуть атакувати судна в поверхня-поверхня режимі. Такі атаки, як "Онікси", є потенційною загрозою для Одещини й Миколаївщини.

Зазначимо також, що російські кораблі стикаються з обмеженнями у кількості ракет, і це може вплинути на їхню активність. Наприклад, у деяких випадках російським кораблям доводиться тримати паузи у запусках "Калібрів", щоб накопичити запаси. Це може бути пов'язано з обмеженою доступністю цих ракет.

Нагадаємо, в Чорному морі продовжують чергувати два ворожих ракетоносії. На їх борту може бути споряджено 16 високоточних ракет типу “Калібр”. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися