Стали відомі подробиці отруєння грибами 70-літнього пенсіонера на Одещині

Потерпілий зібрав гриби на власному городі

Минулого місяця до Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб надійшло екстрене повідомлення щодо госпіталізації чоловіка з діагнозом отруєння грибами. 70-річний житель Березівського району, на власному городі зібрав гриби, які він вважав їстівними. Разом з дружиною вони скуштували “врожай”, а вже через 12 годин відчули себе зле: у обох була нудота, блювання, пронос.

Каретою швидкої допомоги їх було госпіталізовано в Березівську центральну районну лікарню.

Незважаючи на проведені в лікарні заходи, потерпілому ставало гірше. Дружина, яка вжила незначну кількість грибів, почувалася краще. Наступного дня обої потерпілих було відправлено в Одеську обласну клінічну лікарню. 

У вкрай тяжкому стані чоловік поступив у відділення інтенсивної терапії. Однак, незважаючи на інтенсивні реанімаційні заходи, його стан погіршувався: наступило ураження нирок, печінки, нервової системи. На другу добу перебування в лікарні він помер. Як було встановлено пізніше, причиною отруєння могли стати гриби, залишки яких родичі знайшли на городі - лепіоти.

Лепіоти - це рід грибів з родини печерицевих. Їх нерідко плутають з печерицями. Це дуже отруйні гриби, набагато отруйніші за бліду поганку. Зустрічаються на відкритих лісних галявинах, узліссях, парках з липня по жовтень.

“Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів. Найголовніше - не зволікайте і терміново телефонуйте “103”. Ні у якому разі не займайтеся самолікуванням і не намагайтеся "перечекати" - це може бути смертельно небезпечно”, - йдеться в повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися