Як ЮНЕСКО відреагувало на пошкодження пам’яток архітектури в Одесі

Окупанти запустили по Одесі ракети типу “Онікс” та “Іскандер-М”, а також ударні дрони

ЮНЕСКО засудило російську атаку по Одесі. Внаслідок обстрілу було пошкоджено 33 будинки, серед них пам’ятки архітектури. Про це ЮНЕСКО повідомили у соцмережі X.

Художній музей в Одесі, що входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, знову постраждав унаслідок російського удару. ЮНЕСКО рішуче засуджує атаку. Культурні об’єкти мають бути захищені відповідно до міжнародного права, — йдеться в повідомленні.

picture

Більше про атаку по Одесі 

Ввечері 5 листопада, російські окупанти атакували південь України. Декілька годин ворог обстрілював українські міста, зокрема і Одесу. За інформацією голови Одеської обласної адміністрації, окупанти завдали удару різними типами ракет та ударними дронами. 

Внаслідок ракетної атаки по Одесі, було пошкоджено 33 житлових будинки. Будівлі розташовані у Приморському та Хаджибейському районах міста. 

Внаслідок ворожої атаки ввечері 5 листопада в Одесі пошкоджено 6 пам’яток архітектури. Всього з липня 2023 року постраждало 93 пам’ятки. Про це сказав директор міського Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Іван Ліптуга. 

Пошкоджені пам'ятки: 

  • Софіївська, 5  - Одеський національний художній музей

  • Софіївська, 12 

  • Софіївська, 10 

  • Софіївська, 8

  • Софіївська 4/6 

  • Софіївська 2  - корпус ОНМедУ

“Коментарі” писали, що південні регіони України залишаються під загрозою ракетних та дронових атак. Вчора вдень, окупанти завдали удару по Одеській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися