Браконьєри на Одещині нанесли шкоди на понад мільйон гривень

Відносно порушників складено протоколи

Сьогодні, 7 листопада державні інспектори охорони навколишнього природного середовища проводили природоохоронний рейд під час якого виявлено двох порушників. Чоловіки здійснювали вилов водних біоресурсів в озері Кугурлуй біля села Новосільське на Одещині. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу. 

Вилов відбувався незаконними знаряддями лову – 40 лісковими сітками та з використанням дерев’яного човна. Всього порушники виловили:

127 карасів;

21 судака;

3 товстолобів;

75 лящів;

11 сомів (молодь);

78 сазанів;

8 щук;

161 окуня.

Сума розрахованого збитку становить майже 1, 3  мільйони гривень.

“Відносно порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, матеріали будуть передані до суду”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Затримання браконьєрів

На Одещині на озері Ялпуг викрито двох браконьєрів, які ловили рибу з дерев’яного човна, використовуючи 17 ліскових сіток. Про це повідомили в Одеському рибоохороному патрулі. Інспектори зазначили, що порушників викрили поблизу села Новосільське Ізмаїльського району. Коли правопорушників затримали, вони вже встигли виловити 44 кг риби.

Інспектори Одеського рибоохоронного патруля виявили рибалку, який перевищив дозволену кількість знарядь лову. Про це повідомили у прес службі відомства. Загалом правопорушник рибалив восьма сітками, чим перевищив допустиму норму на 5 сіток, згідно додатку до промжурналу. Представники патрулю вилучили 32,7 кг риби: карась – 136 екз., тарань – 50 екз., лящ (мол.) – 20 екз., плоскирка – 19 екз., жерех – 6 екз., судак – 1 екз.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися