На Одещині чоловік хотів продати азійським замовникам партію запчастин до авіадвигунів

Наразі трьом спільникам повідомили про підозру

СБУ ліквідувала міжнародний канал нелегального вивезення з України комплектуючих до бойових літаків. У результаті комплексних заходів у Одесі, Києві, Харкові, та Запоріжжі затримано організатора нелегального трафіку і двох його спільників. Про це повідомили в прес службі відомтсва.
Чоловіка намагались незаконно продати азійським замовникам партію запчастин до авіадвигунів на майже 2,5 млн грн. За наявними даними, відповідні комплектуючі раніше були викрадені з промислового гіганта Мотор Січ.
Для переправлення продукції клієнтам чоловіки планували вивезти її за межі України та приховати від митного контролю. Крім того, у такий спосіб правопорушники хотіли вивезти з України радіолокаційний блок для винищувачів МіГ-29, який використовується для розпізнавання літаків у режимі “свій-чужий” системою ППО.


В Одеській області співробітники СБУ затримали “на гарячому” одного із чоловіків, що хотів переправити авіапродукцію до однієї з країн Східної Азії через невизнане Придністров’я. Щоб таємно вивезти товар, він заховав його у технологічних порожнинах власного авто.
Організатором “схеми” виявився комерсант з Харкова. Для пошуку зарубіжних клієнтів він розміщував “рекламні” оголошення про авіакомплектуючі на спеціалізованих інтернет-ресурсах.

“На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили трьом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю)”, - йдеться в повідомленні.

Джерело: https://t.me/SBUkr/10288


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися