Скандальна забудова скверу в Одесі: депутати звернулись до поліції

Одесит просять зупинити будівництво у сквері ім. Старостіна

Нещодавно до депутатів Одеської міської ради звернулися місцеві мешканці Слобітки. Одесити розповіли, що у сквері на місці залишків нежитлової будівлі, ФОП-Карпенчук планує звести кав’ярню. Ініціативна група мешканців мікрорайону Слобідка зібрала більше 300 підписів.

“Починаючи з 12 жовтня нам стало відомо, що депутат Одеської міської ради М. Карпенчук вирішив на території єдиного скверу Слобідки побудувати двоповерховий ресторан, паркування для свого бізнесу, тим самим забравши половину скверу у місцевих мешканців”, – повідомила у листі ініціативна група.

Зазначимо, що Сквер ім. Старостіна – це територія рекреаційного призначення. Він включений до переліку парків і скверів відповідно до Рішення Одеської міської ради. Земля в парках і скверах є не відновлюваним фондом громади, тому будувати там не можна. Крім того, є архівні дані про те, що на території скверу є захоронення 1941 року.

 “У тій частині скверу, де були поховання ще за часів Другої світової війни, стояла зруйнована капличка. За добу будівлю було обнесено парканом і каплиці вже немає, один фундамент залишився”, – вказала у запиті ініціативна група.

Депутати у свою чергу вже спрямували звернення до прокуратури та Служби Безпеки України. Також питання щодо встановлення меж скверу винесуть на сесію депутатів Одеської міської ради, яка має відбутися 29 листопада.


Ранііше “Коментарі” писали, що депутати Одеської міської ради не звітують перед своїми виборцями публічно. Так, на сайті мерії немає повних даних біографії більшості з них. Про це свідчать результати моніторингу, проведеного громадською кампанією "Атестація депутатів місцевих рад". Лише за результатами другого року депутатства тільки 33% з одеської міськради відкрили дані щодо своєї діяльності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися