Як ОСББ та ЖКБ в Одесі отримати компенсацію за генератори: пакет документів

З початку 2023 року часткову компенсацію отримали 64 ОСББ/ЖБК

В Одесі продовжує діяти програма часткової компенсації вартості придбаних електрогенераторів для ОСББ та ЖБК.Згідно з порядком, учасники програми можуть отримати компенсацію до 70% від вартості генератора, але не більше 100 тис. гривень на одного учасника. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Згідно з умовами, співвласники багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи можуть отримати часткову компенсацію від Одеської міської влади, якщо вони придбають або вже придбали генератори під час воєнного стану. Сума компенсації не може перевищувати 70% вартості генератора, але не може бути понад 100 тис. гривень на одного учасника.

За період з початку 2023 року часткову компенсацію отримали 64 ОСББ/ЖБК з різних районів, загалом на суму майже 5 млн грн. Серед них:

  • 6 ОСББ/ЖБК з Київського району;

  • 7 ОСББ/ЖБК з Пересипського району;

  • 12 ОСББ/ЖБК з Хаджибейського району;

  • 39 ОСББ/ЖБК з Приморського району.

Для отримання компенсації учасники повинні подати Комісії пакет документів, серед яких:

  • заяву на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенераторів відповідно до форми;

  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);

  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера електрогенератора (або інше заводське маркування);

  • копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;

  • документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

Детальна інформація про необхідні документи доступна на офіційному вебсайті Одеської міської ради та в районних адміністраціях міста. 

Нагадаємо, зазвичай опалювальний сезон стартує коли кілька днів поспіль температура повітря тримається на позначці +8 і нижче. В Одеській обласній військовій адміністрації назвали орієнтовні дати початку опалювального сезону в містах області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися