«Інфоксводоканал» запобіг екологічній катастрофі в Одесі

Через аварію на енергомережах південна частина Одеси залишилася без електрики.

В результаті блек-ауту, знеструмленій виявилася і КНС-22. Ця каналізаційно-насосна станція служить для збору стоків десятка тисяч будинків Чорноморки і Совіньона і подальшої передачі їх на очищення на СБО "Південна".

Однак, в даній ситуації в нагоді нещодавно придбана "Інфоксводоканалом" потужна генераторна установка Aksa AD330. З її допомогою фахівці водоканалу успішно забезпечили автономне енергопостачання насосів на КНС-22 і, таким чином, вдалося уникнути забруднення моря.

Слід зазначити, що сама генераторна установка виготовлена фірмою Aksa (Туреччина) - одним з кращих світових виробників. Її потужність в 240 кВт забезпечує дизельний двигун Volvo Penta, що дозволяє забезпечити як аварійне, так і автономне енергопостачання в будь-яку погоду практично у всіх сферах діяльності. Для потреб "Інфоксводоканала" вона купувалася в основному для забезпечення резервного живлення каналізаційних насосних станцій. Однак, не раз успішно використовувалася і для подачі води. Благо генератор Aksa встановлений на спеціальному шасі, що забезпечує мобільність і можливість використовувати на будь-якому об'єкті водоканалу в межах допустимої потужності.

Як зазначив директор філії "Інфоксводоканал" Ігор Лисенко, питання надійності енергопостачання є ключовим для підприємства. Адже від цього залежить безперебійна робота насосних станцій, лабораторій та очисних споруд.

У зв'язку з цим "Інфоксводоканал", не чекаючи поломок і аварійних ситуацій, забезпечив своєчасну заміну застарілих енергомереж, резервних вводів харчування, трансформаторних підстанцій. А наявність сучасних потужних генераторів допомагає об'єктам водоканалу працювати безперебійно, незважаючи на форс-мажори і погодні умови.

Джерело: Инфоксводоканал
Теги:


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися