РФ порушила закони війни: одеська прокуратура збирає докази

Окупанти запустили по Одещині ракети та ударні дрони

Прокурори розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та міжнародних норм війни. За інформацією слідства, 10 листопада збройні сили Російської Федерації здійснили ракетний удар по цивільній та припортовій інфраструктурі Одеської області.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Внаслідок обстрілу дачного кооперативу постраждали троє мирних жителів, зокрема 96-річна жінка, яку доставили до лікарні з травмами різного ступеня важкості.

Результатом атаки стали пошкодження приватних будинків, господарських споруд, автомобілів місцевих мешканців та інфраструктурних об'єктів припортової зони.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), – йдеться в повідомленні. 

Прокурори, спільно з іншими правоохоронцями, здійснюють огляд та документують наслідки ракетних обстрілів на місцях подій.

Нагадаємо, ввечері 8 листопада окупанти випустили по Одеській області протирадіолокаційною ракетою Х-31П. Вона влучила по цивільному судну. Втім, ймовірно російський пілот переплутав військовий радар із радаром що є в цивільному судні.

Крім того, внаслідок ракетної атаки по Одесі, що сталася ввечері 5 листопада, було пошкоджено 33 житлових будинки. Будівлі розташовані у Приморському та Хаджибейському районах міста. Ворог випустив по Одесі ракети типу “Онікс” та “Іскандер-М”, а також ударні дрони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися