В Одесі можна було безкоштовно зробити скринінг: подробиці

На щастя, у жодного пацієнта рак не був виявлений

Вчора весь світ відзначав Національний день скринінгу раку легенів. Зокрема в Одесі у міській клінічній лікарні №1 провели особливу акцію: 27 пацієнтів з групи ризику пройшли безоплатний огляд у таких лікарів, як пульмонолог, торакальний хірург та рентгенолог. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Зазначимо, що 15-м з цих пацієнтів за медичними показаннями провели компʼютерну томографію грудної клітки. Скринінг був проведений з метою виявлення раку легенів на ранніх стадіях. На щастя, у жодного пацієнта рак не був виявлений.

Лікарі цієї лікарні планують і надалі регулярно проводити подібні акції з метою турботи про здоров'я пацієнтів і ранньої діагностики захворювань. 

“Лікарня оснащена сучасним комп'ютерним томографом та іншим новітнім діагностичним устаткуванням, що дозволяє із залученням кваліфікованого медичного персоналу забезпечити високий рівень та якість діагностики широкого спектру захворювань”, - йдеться в повідомленні мерії. 

Як зазначають фахівці Центру громадського здоров'я України, щорічний скринінг на рак легенів з низькою дозою КТ необхідно проходити людям віком від 55 років, які мають 30-річну історію куріння (одна упаковка цигарок на день протягом 30 років, дві упаковки на добу протягом 15 років тощо), які зараз курять чи кинули курити протягом останніх 15 років.

“Коментарі” писали, що нещодавно в Одесі пройшов День профілактичних стоматологічних оглядів в дитячих відділеннях стоматполіклінік міста. Загалом до лікарів завітали 99 дітей. Як розповіли медики, з них 59 дітей потребували лікування зубів та ясен. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися