В Одесі незнайомці викрали собаку, яка була прив’язана біля магазину, та приспали її: подробиці

Собаку приспали без відомо господарів

В Одесі двоє незнайомців викрали собаку, яка була прив’язана біля продуктового магазину. Згодом з’ясувалося, що “волонтери” приспали тваринку, бо вирішили, що їй так буде легше. Про це повідомили на сайті "24 канал".

Так, господарі лабрадора, які 15 років опікувалися собакою, пішли до магазина та залишити тварину прив’язану біля супермаркету. Коли подружня пара повернулась, то побачила, що собака пропала. Переглянувши відео з камери спостереження, господарі побачили як двоє молодиків відв'язують лабрадора і пхають в авто. Власники лабрадора відразу звернулися до поліції, а також поширили повідомлення про викрадення домашнього улюбленця у соцмережах. Втім, викрадачі зв’язалися із господарями раніше, ніж їх знайшла поліція. 

“Виявилося, що людина вирішила, що собака кинутий, забрала її в найближчу клініку і там разом з ветеринарами через те, що він старий і хворий, вирішили приспати. Без відома господарів. Собака помер наляканим, в оточенні чужих людей, а не вдома”, - написав в соціальних мережах знайомий господарів. 

За словами чоловіка, лабрадор справді був старенький і часто хворів, однак мешкав у чудових умовах під постійним наглядом ветеринара.

“Мені абсолютно незрозуміло, що у людей в голові, коли вони бачать, що пса залишили в спеціальному місці, біля магазину (а не просто десь), він з ошийником. Невже не перша думка — "господарі десь у магазині"? Невже не можна почекати 5 хвилин чи зайти в магазин пошукати”, – обурюється знайомий власників

Ситуацію також прокоментувала клініка, де приспали тваринку. За їх словами рішення про евтаназію було прийнято тільки з гуманних міркувань. 

“Тварина вмирала. Дане рішення про евтаназію було прийнято разом з людиною, яка принесла тварину виключно з гуманних міркувань, бачачи страждання тварини. Ми висловлюємо співчуття та розуміння господарям собаки, з якими ми спілкувалися по телефону і який нам пояснив що собака доживала, хвороба не піддавалася лікуванню. У свою чергу хочемо сказати, що шпиталь Айболить за всю свою діяльність жодного разу не провів евтаназію тваринам, які могли жити, доживати без страждань”, - йдеться в повідомленні клініки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися