Перевірка від Держаудитслужби: в Одесі перевірять закупівлі та критичні видатки

Фхівці перевірятимуть закупівлі в Одесі та області на роботи нагальної необхідності

Незабаром на Одещину приїдуть співробітники Державної аудиторської служби, щоб перевірити закупівлі в Одесі та області на роботи нагальної необхідності, зокрема — на ремонти бомбосховищ. Про це в ефірі 7 каналу розповіла засновниця благодійного фонду “Корпорація монстрів” Катерина Ножевнікова.

“Зараз є вимога слідкувати за тендерами і відслідковувати, як витрачаються кошти. І, до речі, на наступному тижні чи через тиждень до нас їде Держаудитслужба перевіряти Одещину саме на витратах по критиним видаткам. Наприклад, ремонти бомбосховищ, які зазвичай уваги суспільства не притягують, алп там дуже-дуже багато цікавого”, - розповіла волонтерка. 

Нагадаємо, що на початку осені Аактивісти, волонтери, небайдужі громадяни вийшли до будівлі мерії з протестами. Одесити продовжують вимагати у влади скасувати непотрібні тендери та перерахувати гроші на допомогу ЗСУ. Лозунги сьогоднішнього мітингу - це “Ганьба!” та “Гроші ЗСУ!”. Місцевих мешканців обурило, що мерія все ж таки уклала договір з переможцем скандального тендера на ремонт Київського райсуду. Ба більше, в місті призначили новий “неактуальний” тендер, - закупівля декоративних дерев.

Раніше “Коментарі” писали, що все розпочалось з того, що Міське управління капбудівництва оголосило тендер на проведення ремонтних робіт за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б. Інформація з’явилась на майданчику держзакупівель Prozorro. Як виявилось, за цією адресою знаходиться Київський районний суд Одеси, на ремонт якого відомство виділить понад 100 мільйонів гривень. Втім, одеські волонтери засудили ремонтні роботи в Київському районному суді. За їх словами, проведення подібних робіт не на часі.

Читайте також