В Одесі триває мітинг біля мерії: люди обурені рішенням влади

Мерія оголосила проведення нового тендеру “не на часі”

Активісти, волонтери, небайдужі громадяни знову вийшли до будівлі мерії з протестами. Одесити продовжують вимагати у влади скасувати непотрібні тендери та перерахувати гроші на допомогу ЗСУ. Лозунги сьогоднішнього мітингу - це “Ганьба!” та “Гроші ЗСУ!”. Місцевих мешканців обурило, що мерія все ж таки уклала договір з переможцем скандального тендера на ремонт Київського райсуду. Ба більше, в місті призначили новий “неактуальний” тендер, -  закупівля декоративних дерев. 

“Ми сплачуємо податки і ми вимагаємо, щоби ці податки витрачалися так, як потрібно в першу чергу. Ми на війні, це треба розуміти. І ялинки, які ми сьогодні саджаємо, вони ніяк не допоможуть військовому, який знаходиться на передовій і якому відірвало кінцівку, і потрібно, щоби в нього був не один якісний турнікет, а чотири”, – сказала голова благодійного фонду “Корпорація монстрів” Катерина Ножевнікова.

Зазначимо, що вперше люди вийшли на пікет 28 серпня. З того часу, щодня одесити виходять до будівлі мерії, але міський голова вийшов до мітингарів лише один. 

Нагадаємо, в Одесі активісти наголосили, що їх мітинг направлений не проти влади, а проти проведення тендерів, які наразі не на часі. Крім того, організатор протестів, голова благодійного фонду “Катерина Ножевнікова” зазначила, що деякі скасовані тендери потрібні місту більше ніж ті, яким чиновники віддали перевагу. Наприклад, замість ремонту фасаду театру можна було облаштувати туалети в місті.

Раніше “Коментарі” писали, що все розпочалось з того, що Міське управління капбудівництва оголосило тендер на проведення ремонтних робіт за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б. Інформація з’явилась на майданчику держзакупівель Prozorro. Як виявилось, за цією адресою знаходиться Київський районний суд Одеси, на ремонт якого відомство виділить понад 100 мільйонів гривень. Втім, одеські волонтери засудили ремонтні роботи в Київському районному суді. За їх словами, проведення подібних робіт не на часі.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися