В Одесі до мітингарів вийшов мер міста Геннадій Труханов

Міський голова вийшов вперше за тиждень пікетів


Акція протесту біля Одеської мерії триває вже восьмий день. Вперше за весь час мітингу до одеситів вийшов міський голова Геннадій Труханов. Про це повідомив учасник акції Володимир Самайчук на своїй сторінці у Фейсбук. Чоловік опублікував 30 хвилинне відео, де мер спілкується із городянами. 

Одесити в котрий раз наголосити, що бюджет міста повинен витрачатися на потреби військових, а не на “безглузді закупівлі”. У свою чергу міський голова не дав прямої відповіді, навіщо зараз робити другорядні закупівлі, коли у захисників України є потреба у грошах на необхідне.

Нагадаємо, що понад 100 одеситів вийшли на мітинг біля будівлі Одеської міської ради. Головна причина — це бажання “зупинити безглузді закупівлі”, а також “неадекватні тендери”. Саме такі лозунги можна було побачити на плакатах людей. Організатором заходу стала відома одеська волонтерка Катерина Ножевнікова. Вона вже не перший раз закликає чиновників витрачати гроші на ЗСУ, а не проводити чергові ремонтні роботи. 

Розпочалося все з того, що Міське управління капбудівництва оголосило тендер на проведення ремонтних робіт за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б. Інформація з’явилась на майданчику держзакупівель Prozorro. Як виявилось, за цією адресою знаходиться Київський районний суд Одеси, на ремонт якого відомство виділить понад 100 мільйонів гривень. Втім, одеські волонтери засудили ремонтні роботи в Київському районному суді. За їх словами, проведення подібних робіт не на часі.

Заступник Одеського міського голови Олександр Філатов прокоментував ситуацію щодо виділення коштів на Київський районний суд. Він запевнив, що із міського бюджету на ремонт будівлі Київського райсуду виділено не 106 млн грн, а 10 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися