В Одеській мерії відреагували на ситуації навколо ремонту районного суду Одеси

В Одеській міській раді зазначили, що 106 млн грн - це вартість всього проєкту

Заступник Одеського міського голови Олександр Філатов прокоментував ситуацію щодо виділення коштів на Київський районний суд. Нагадаємо, що Міське управління капбудівництва оголосило тендер на проведення ремонтних робіт за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б. Інформація з’явилась на майданчику держзакупівель Prozorro. Як виявилось, за цією адресою знаходиться Київський районний суд Одеси, на ремонт якого відомство виділить понад 100 мільйонів гривень.

“По-перше, виділено не 106 млн грн, а 10 млн грн. 106 млн грн - це вартість всього проєкту, який розпочато ще до війни, з кількома складовими, більшість з яких зараз не на часі й не планується до реалізації. 10 млн грн підуть виключно на прибудову приміщення Київського райсуду для перебування затриманих і правоохоронців, що їх супроводжують”, написав Філатов. 

Крім того, посадовець також зазначив, що кошти спрямовуються не для суддів чи покращення умов їхньої роботи, а для громадян, по яким ще не винесено вирок, та правоохоронців, які їх супроводжують.

“Коментарі” писали, що одеські волонтери засудили ремонтні роботи в Київському районному суді. За їх словами, проведення подібних робіт не на часі. Втім, заступник Одеського міського голови запевняє, що саме в цьому суді в Одесі встановлюється переважно більша частина запобіжних заходів на вимогу більшості правоохоронних органів та військових. Київський райсуд - найбільш завантажений суд в Україні (40 тисяч справ і матеріалів щорічно, з яких 20 тисяч - досудових), проте це найменший за площею районний суд в Одесі, саме тому необхідно прибудувати приміщення.

“Тож, на мою особисту думку, маніпуляція з приводу начебто недостатньої допомоги військовим з боку виконавчої влади є передвісником виборів, про які зараз багато говориться в країні”, - написав Олександр Філатов 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися