В Одесі біля мерії відбувся мітинг: подробиці протесту

Одесити виступають проти виділення бюджетних коштів на ремонти судів, театрів тощо

Понад 100 одеситів вийшли на мітинг біля будівлі Одеської міської ради. Головна причина - це бажання “зупинити безглузді закупівлі”, а також “неадекватні тендери”. Саме такі логузги можна було побачити на плакатах людей. Організатором заходу стала відома одеська волонтерка Катерина Ножевнікова. Вона вже не перший раз закликає чиновників витрачати гроші на ЗСУ, а не проводити чергові ремонтні роботи. 

“Я сьогодні тут, тому що я хочу припинити те, що коїться в країні. Я хочу припинити безглузде витрачання коштів, які спрямовувати куди завгодно, тільки не на критичні витрати, які потрібні зараз країні, потрібні зараз хлопцям, які бродячих нас і гублять своє життя заради перемоги, заради того, щоби ми країну цю відстояли, – пояснює волонтерка.

Нагадаємо, Міське управління капбудівництва оголосило тендер на проведення ремонтних робіт за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б. Інформація з’явилась на майданчику держзакупівель Prozorro. Як виявилось, за цією адресою знаходиться Київський районний суд Одеси, на ремонт якого відомство виділить понад 100 мільйонів гривень. Втім, одеські волонтери засудили ремонтні роботи в Київському районному суді. За їх словами, проведення подібних робіт не на часі.

Вчора заступник Одеського міського голови Олександр Філатов прокоментував ситуацію щодо виділення коштів на Київський районний суд. Він запевнив, що із міського бюджету на ремонт будівлі Київського райсуду виділено не 106 млн грн, а 10 млн грн.

Також зазначити, що Катерина Ножевнікова анонсувала акцію ще 25 серпня та спочатку планувала провести її у суботу, 26 серпня, але перенесла на понеділок тому, що це робочий день у мерії. Крім того, акція планувалася, як одиночний пікет, але одесити вирішили підтримати волонтерку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися