В Одесі за 6 млн грн куплять декоративні дерева для благоустрою

Переможця тендеру вже визначено

В Одесі витратять шість мільйонів гривень на закупівлю саджанців дерев. Про це стало відомо з сайту держзакіпівель Prozorro.

Замовник рослин, КП “Міськзелентрест”, наприкінці серпня провело закупку, у якій вказано, що для благоустрою міста необхідні такі дерева: граб колоноподібний “Лукас”, тиси ягідні у формі кулі, спіралі та конуса, кедр Гімалайський “Філін Блу”, сакура Канзан, граб звичайний “Блок”, тис середній Хіллі, кедр Атласька. Зазначимо, що дерево тису ягідного, в залежності від висоти, може коштувати від 30 до 50 тисяч гривень за одну одиницю.

Переможця вже визначено – їм стала підприємець-фізична особа “Борисенко Оксана Геннадіївна”. Її пропозиція на 25 тисяч гривень менше від початкової ціни, що означає, що вигода для держави в результаті цього конкурсу була мінімальною.

Нагадаємо, що біля мерії вже восьмий день мітингують одесити, які закликають не проводити “непотрібні” тендери та витрачати бюджетні гроші на ЗСУ. 

Нагадаємо, що понад чотири мільйони гривень планують витратити на закупівлю меблів для шкільних укриттів. В оголошенні зазначили, що КУ "Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району м. Одеси" провела тендер для обрання постачальника шкільних меблів, аби облаштувати споруди цивільного захисту. Про це стало відомо з сайту держзакупівель Prozorro.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі оголосили тендер на реставрацію Театру юного глядача ім. Юрія Олеші. Сума усіх робіт оцінюється в 31 мільйон гривень. Торги відбудуться 31 серпня. Про це стало відомо з сайту державних закупівель Prozorro.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися