В Одесі обстежуються та проходять реабілітацію десятки жінок і дітей

Курс реабілітації триває від двох тижнів

Український медичний Центр реабілітації матері та дитини МОЗ України займається родинною реабілітацією та ментальним здоров’ям матерів та дітей, які постраждали від бойових дій, вибралися з окупації або членів сімей військовослужбовців. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів медичний директор Центру реабілітації матері та дитини МОЗ України Владислав Фролов.

“В пріоритеті нашого центру надання допомоги родинам військовослужбовців, загиблих героїв, військовополоненим,  ВПО та всім постраждалим внаслідок війни. Тому ми працюємо з фондом “Діти Героїв” — підопічні родини фонду можуть безкоштовно пройти комплексне обстеження та реабілітацію у закладі. У нас вже пройшли такий курс реабілітації декілька родин із Запоріжжя і ще 20 родин заплановані на проходження курсу з реабілітації”, — повідомив директор Центру реабілітації.

Курс реабілітації триває 14-21 день і є безоплатним для пацієнтів.

“У закладі працює 151 працівник, з них 103 – медичного профілю. Це потужна команда висококваліфікованих спеціалістів. Стаціонар розрахований на 120 ліжок. У нас функціонують 7 відділень: приймальне, клініко-діагностичне, відділення психолого-педагогічної корекції; відділення психосоматичної і неврологічної реабілітації, відділення психосоматичної та алергологічної реабілітації; відділення фізіотерапії та лікувальної фізкультури. Також маємо свою лабораторію”, – зазначив Владислав Фролов.

В Центрі вже пройшли такий курс реабілітації декілька родин із Запоріжжя і ще 20 родин заплановані на проходження курсу з реабілітації. Крім того, зараз проходять курс комплексного обстеження та реабілітації родини з дітьми з зони активних бойових дій або прифронтових територій, таких як Донецька, Херсонська, Харківська, Запорізька, Миколаївська області. А також чимало дітей з Одеської, Чернігівської, Черкаської областей. 

Проживаючи в Одесі, матері з дітьми можуть пройти курс комплексного обстеження та амбулаторної реабілітації, хто приїжджає до нас з інших областей проходять стаціонарну реабілітацію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися