Експерти розповіли про нові тренди на ринку нерухомості Одеси

Найбільший потенціал зі створення якісно нових житлових комплексів нових форматів знаходиться в житловому масиві Таїрова

У найближчі кілька років все більше українців будуть шукати житло в будинках клубного типу малої поверховості. Про це агентству ElitExpert повідомили експерти з нерухомості Олексій Клименко та Ольга Ковальчук.

На думку фахівців, нинішня тенденція викликана зниженням купівельної активності в період карантину і конкуренцією, що посилилася між забудовниками.

"Звичайно, вартість квартири в новобудовах як і раніше важлива для покупця. Але тільки на ціну зараз орієнтується не більше чверті покупців. А основна частина, 75%, хоче купувати квартири в високоліквідних об'єктах з розвиненою концептуальної інфраструктурою. І саме житлові комплекси клубного типу відповідають всім сучасним вимогам до якості житла, тому користуються підвищеним попитом у покупців", - розповів Олексій Клименко.

З іншого боку, на думку Ольги Ковальчук, кожен девелопер хоче швидко продати те, що він будує і отримати при цьому максимальний прибуток.

"Але реалії ринку такі, що без вкладень в якість самого проекту, в його продуманий інфраструктурний комплекс, забудовнику дуже складно залучити покупця. А для клієнтів така здорова конкуренція між будівельними компаніями дуже корисна, тому що забудовники змушені постійно підвищувати якість своїх об'єктів", - зазначила вона.

За офіційними даними, на сьогоднішній день в Одесі будується близько трьох десятків об'єктів нових форматів, вкладення в інфраструктуру яких складають до 20-30% від кошторисної вартості проектів.

"Зараз, щоб реалізувати класний концептуальний проект, забудовник виділяє кошти не тільки на сам процес будівництва, а й на розробку грамотної концепції, на створення об'єктів інфраструктури на території ЖК, на ефективний маркетинг", - підкреслила Ольга Ковальчук.

Як відзначають фахівці, в даний момент найбільший потенціал зі створення якісно нових житлових комплексів нових форматів знаходиться в житловому масиві Таїрова. Тут дуже розвинена інфраструктура, відмінні транспортні розв'язки, близькість до морського узбережжя.

Один з таких якісно нових житлових комплексів будує в цьому районі компанія INGRAD Development Group. Комплекс отримав назву "Калейдоскоп" , розроблений відповідно до найвищих міжнародних будівельних стандартів, і пропонує одеситам житло в будинку малоповерхової забудови клубного типу.

У двосекційному 7-поверховому житловому будинку - 120 комфортабельних квартир площею від 35 до 129 квадратних метрів. 43 паркомісця з зарядкою під електрокари, а на даху - 1300 квадратних метрів зеленої лаунж-зони, де можна буде засмагати, влаштовувати пікніки і займатися спортом.

Крім того, всі квартири пропонуються покупцям з уже готовим ремонтом і меблями: вбудована кухня з варильною поверхнею, витяжкою, духовою шафою, з кондиціонерами в кожній кімнаті, з металопластиковими енергозберігаючими вікнами, броньованими дверима, повністю обладнаної ванною кімнатою і двоконтурним газовим котлом. При цьому вартість квадратного метра з ремонтом становить всього 850 $ за кв.м.

Об'єкт буде зданий в експлуатацію в другому кварталі 2021 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися