В Одесі волонтери забезпечують всім необхідним поранених захисників

Школярі Одеси також передають волонтерам для поранених смаколики

В Одесі волонтери в лікарнях і шпиталях надають пораненим і травмованим українським захисникам не тільки психологічну підтримку. Вони надають все необхідне – милиці, візки, бандажі. Проте з ліками в на другому році війни вже краще. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів волонтерка Наталія Чижикова.

“Іноді приходиш, поранений не хоче спілкуватися, йому боляче, шок. Нещодавно був такий неходячий, він не хотів говорити. А  через час попросив маленьку шоколадку. І ми розговорилися. Я принесла йому одяг і все необхідне. Зараз дуже добре спілкуємося. Психологічна підтримка дуже потрібна”, – вважає волонтерка.

Волонтери забезпечують одяг, смаколики і часто закривають потреби поранених в бандажах, милицях, візках.

“Ліків зараз вистачає. Все що має бути за протоколами, все є. Минулого року було значно гірше. Можливо якісь нові або дорогі ліки, тоді ми, волонтери, закриваємо цю потребу. Ще постачаємо пов’язки Дезо, милиці, бандажі, інвалідні візки. Також обов’язково одяг, тому що їх часто привозять в розірваному, розрізаному, пошкодженому одязі. І необхідно все – від трусів і шкарпеток до взуття”, – зазначила Чижикова.

Одеські діти також передають волонтерам для поранених  смаколики і подарунки.

“Наші діти дуже допомагають пораненим, передають подарунки, малюнки. Хлопцям це дуже подобається, вони розвішують дитячі роботи в палатах, вироби-подарунки тримають на тумбочках. Це підтримує і гріє”, – повідомила волонтерка.

“Коментарі” писали, що незабаром в Одеській області розпочне свою роботу новий сучасний центр по реабілітації і відновлення ветеранів. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса автор, засновник і керівник проєкту GOLOKA Дмитро Докунов, який як раз займається будівництвом свого центру на селі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися