За ініціативи Зеленської в Одеській області реформують шкільне харчування

В Одеській області реформують шкільне харчування

Під керівництвом Першої леді Олени Зеленської в Одеській області успішно реалізується широка реформа шкільного харчування. Вона отримала підтримку від міжнародних партнерів навіть у складних умовах повномасштабної війни.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація

Олег Кіпер, голова Одеської обласної військової адміністрації, уклав важливу угоду з Всесвітньою Продовольчою Програмою ООН. Ця угода спрямована на розширення підтримки програми шкільного харчування та забезпечення учнів 1-4 класів щоденним гарячим харчуванням у 66 школах Одеської області протягом 2023-2024 навчального року. ВПП ООН взяла на себе фінансування 30% від зазначеної програми.

Вдячні Метью Голлінгворту, директору ВПП ООН в Україні за корисну ініціативу, яка буде втілена зокрема і в нашій області. Разом дбаємо про здорове харчування маленьких українців!, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, в Одесі продовжуються перевірки в закладах дошкільної освіти з питань організації харчування дітей. Загалом перевірили 115 дошкільних закладів на адміністративних територіях області.  Спеціалісти встановили, що в закладах дошкільної освіти організовано харчування дітей згідно з перспективними меню та з урахуванням потреб окремих категорій дітей. Крім того, фахівці наголосили, що значна увага під час інспекції приділялась санітарно-технічному стану приміщень харчоблоків. Всі заклади дошкільної освіти забезпечені холодильним та технологічним устаткуванням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися