В Одесі відкрили представництво Європейської асоціації місцевої демократії

Одеська районна рада стала першою радою в Україні, що вступила до Європейської асоціації місцевої демократії

В Одесі було відкрито місцеве представництво організації "Європейська асоціація місцевої демократії" - ALDA. Ініціатива має на меті підтримку реконструкції та розвитку місцевих громад Одеського району та стала можливою завдяки партнерству з органами місцевого самоврядування України та країн-членів ЄС. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Мер Одеси, Геннадій Труханов, зазначив, що Агенція місцевої демократії забезпечить громадянам можливість активної участі у прийнятті рішень, що впливають на їхнє життя. Це, за його словами, сприятиме зближенню влади та громад, покращить комунікацію та взаєморозуміння.

Відкриття Агенції місцевої демократії в Одесі свідчить про сильну волю українського народу та місцевих діячів, а також про зобов’язання підтримувати демократичні цінності перед лицем жорстокої агресивної війни Росії, - сказав президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи пан Марк Кулз. 

Генеральний секретар ALDA, пані Антонелла Вальморбіда, наголосила, що філіал LDA Odesa створюється як інструмент підтримки довгострокового співробітництва та реалізації проєктів співпраці між партнерами з України та ЄС.

Все, що ми робимо ці місяці та роки, це для того, щоб підтримати європейські та демократичні прагнення. Ми віримо, також як і ви, у вашу Перемогу, - сказала пані Вальморбіда. 

Нагадаємо, в Одесі відбулась важлива подія у сфері допомоги дітям - відкриття відділення Центру захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі слідства та правосуддя дітей, заснованого на моделі "Барнахус".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися