На Одещині затримали водія, який допомагав чоловікам призивного віку незаконно покинути країну

За скоєне чоловіку загрожує позбавлення волі

Поліцейські Одещини затримали водія, який допомагав чоловікам призивного віку незаконно покинути країну. За свої послуги чоловік хотів від 3,8 до 5 тис. доларів США. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Правопорушника затримали в Подільському районі Одещини. Місцевий мешканець пообіцяв призовникам, що за певну винагороду він довезе їх до кордону, а далі розповість, як самостійно перетнути кордон з сусідньою країною в обхід пунктів пропуску. 

Оплата за послуги перевізника мала відбутися після успішного завершення "операції", та варіювалася від 3,8 до 5 тис. доларів США, але план зірвали прикордонники. Викритий ними перевізник залишив своїх пасажирів біля прикордонної смуги, а сам утік. За декілька днів поліцейські розшукали та затримали правопорушника.

“Слідчі під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури наразі повідомили фігуранту про підозру у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, вчиненому за попередньою змовою групою осіб щодо кількох осіб. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового  домашнього арешту. Слідство триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до даного правопорушення”, – повідомив начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися